Toen we vroegen om het schrijven van een drammers-profiel duurde dat een weekje langer want Koen was onderweg in Ierland. Koen van Eck (1994) probeert graag nieuwe spirits uit na de nodige opgedane ervaring met speciaal bieren en gedistilleerde dranken. Naast de spirits vormen de pakkende verhalen omtrent het wat, waar, wanneer, met wie en de daarmee gepaard gaande passie de kern van het drammen.

Koens’ vormende tropenjaren betroffen het werk als winkelmanager bij een slijter in het Groene Hart waarmee een vaste klantenkring en fan base werd opgebouwd. Als vanzelf werd Koen steeds vaker gevraagd om in die regio en daarbuiten proeverijen over whisky, bier en cocktails te verzorgen voor verschillende doelgroepen en ervaringsniveaus.

Aanvullend ontwikkelt Koen zich verder door samen ook blind tastings te doen en door zich actief in te zetten bij festivals en producenten van het edele vocht, zowel groot- als kleinschalig, te bezoeken. Daar gaat het naast het proeven om de details van het productieproces en de eindproducten. Naast de aanwezige basis met whisky van de eilanden schuwt Koen de continentale spirits zeker niet en is hij in voor innovaties. En als je hem ontmoet wisselt hij graag met je van gedachten onder het genot van een dram.